SolarEdge växelriktare

Med SolarEdge växelriktare har du full kontroll över din anläggning. Du kan hela tiden via din mobil eller dator i realtid se hur mycket el varje panel levererar. Samtidigt ser du om någon panel inte längre fungerar som den ska. På så vis har du full kontroll över din elproduktion var du än befinner dig. SolarEdge växelriktare är också det bästa valet när förutsättningarna inte är helt optimala. Om du till exempel har skuggor över någon eller några av solcellerna påverkar de skuggade panelerna inte resten av panelernas elproduktion negativt. Detta gör att SolarEdge lösning medger montering av solceller även i öst-, västlig riktning eller vid montage på flera olika små takytor.

Det löser SolarEdge genom att man flyttat ut MPP-Trackern till varje enskild panel eller till ett par om två paneler. Detta kallas för optimerare eller en optimerarbox.

Optimerarna monteras under panelerna som ansluts med befintliga kontakter. Optimerarboxarna kopplas i sin tur i serier och ansluts till växelriktarenheten som skickar ut strömmen till hushållet eller till elnätet.

En funktion som möjliggörs med den här lösningen är att strömmen bryts direkt under panelen, till exempel vid brand. En säkerhetsaspekt som brandkåren uppskattar. Under installation genererar varje panel maximalt 1 volt vilket är en säkerhet för installatörerna under arbetet.

SolarEdge erbjuder 12 års produktgaranti för sin växelriktare med möjlighet till att förlänga till 25 år samt 25 år för optimerarna. Detta visar SolarEdge oslagbara kvalitet och driftsäkerhet.

Några fördelar med SolarEdge växelriktare:

Safe DCTM för säker installation

Överlägsen effektivitet (98%)

Liten, lättast i sin klass och enkel att installera

Inbyggd övervakning på modulnivå

Internetuppkoppling via Ethernet eller trådlöst

IP65-installation utomhus och inomhus

Fast installerad spänningsväxelriktare

Endast DC/AC-omvandling

Rekommenderad av brandkåren

Inbyggd brandsäkerhet, ingen brandmans- AC- eller DC brytare nödvändig.

Fronius växelriktare

Fronius är det Österrikiska familjeföretaget som grundades år 1945 och som fortfarande drivs av samma familj. Hela produktionen från design till tillverkning av växelriktare sker i Österrike. Sedan i fjol så finns Fronius i Sverige med egna representanter.

Med sitt nya uppdaterade sortiment så sträcker sig Fronius från vanliga villa installationer till stora solcellsparker.

Med hjälp av de bästa komponenterna som finns på marknaden så bygger Fronius växelriktare av högsta kvalité.

Huawei växelriktare

Huawei är en av dom största aktörerna på marknaden inom området växelriktare. De har snygga och driftsäkra produkter som är väl förberedda för framtidens utmaningar. Är du ute efter ett enkelt system och vill producera el utan krångel är detta ett kostnadseffektivt och bra val.

Huaweis växelriktare är förberedda för energilagring på modellerna upp till 10KW. Du kan alltså välja att installera ett passande batteri i framtiden om du så vill.

Denna växelriktare väljer vi oftast vid val av paketet “kostnadseffektiv” .

Ferroamp - Ett nytt sätt att tänka

Ferroamp har skapat EnergyHub-systemet, ett nytt framtidssäkert sätt att integrera solel, energilagring och elbilsladdning i ett system. Filosofin är lika enkel som genial. En central nod, EnergyHub, kopplar samman distribuerade solsträngsoptimerare, likströmslaster och energilager via ett lokalt likströmsnät. Omvandlingen mellan elnät (AC) och likströmsnät (DC) sker i EnergyHub på en plats vilket gör att energi kan överföras på ett effektivt sätt och med minimala förluster jämfört med traditionella system. Systemet är skalbart och kan enkelt anpassas till alla effektbehov, från villor till stora kommersiella fastigheter och det tillsammans med DC Nanogrid ger systemet flexibilitet och lätt att bygga ut om man vill expandera med fler solpaneler, ökad lagringskapaciteten eller i en nära framtid addera en DC laddare för elbilar. Förutom att det är ett helt integrerat system som hanterar både solel och energilagring så erbjuder EnergyHub systemet funktionalitet där begränsad eller ingen solenergi är tillgänglig.

Är du intresserad och vill veta mer?

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer eller om du är intresserad av en kostnadsfri lönsamhetskalkyl.