Energilagring

Ladda ditt batteri på dagen och använd din egen solenergi på natten.

På sommaren börjar dina solpaneler att producera el långt innan du har gått upp. Med hjälp av ett energilager kan du brygga morgonkaffet med färsk el direkt från ditt tak. Under dagen fortsätter solpanelerna sedan att producera energi. Mitt på dagen är produktionen som högst, men förbrukningen är i regel som minst. När solen börjar gå ner och kvällens aktiviteter börjar så behöver du normalt köpa in el från nätet för att laga mat, tvätta och kanske ladda din elbil. Det slipper du göra med ett energilager. Du använder din egen el från dagens produktion i stället. Ladda upp när solen skiner som starkast och använd när du själv behöver elen som mest.

Under 2021 får du som privatkund upp till 50% i avdrag på fakturan när du nyttjar avdrag för grön teknik.

Vi har valt ut de bästa batterierna från de största tillverkarna, så att du kan känna dig trygg med ditt val, luta dig tillbaka och låta solen och tekniken göra jobbet.

Vi jobbar med följande energilagringssystem

Huawei-Luna

Batterisystemet Luna bjuder på en hel del spännande teknik, paketerat i en snygg design med innovativa lösningar.

Systemet bygger på batterimoduler om 5 kWh styck och det gör att du kan bygga ut ditt system i framtiden.

Modulerna har 100% användbar kapacitet (DoD) och är dessutom riktigt trevliga att titta på.

FerroAmp/Nilar

Ferroamp har skapat EnergyHub-systemet, ett nytt framtidssäkert sätt att integrera solel, energilagring och elbilsladdning i ett system.

Systemet är skalbart och kan enkelt anpassas till alla effektbehov, från villor till stora kommersiella fastigheter och det tillsammans med DC Nanogrid ger systemet flexibilitet och är lätt att bygga ut om man vill expandera med fler solpaneler, öka lagringskapaciteten eller i en nära framtid addera en DC laddare för elbilar.

SolarEdge StorEdge

Genom att kombinera SolarEdges banbrytande växelriktarteknik med ledande batterilagrings-system, erbjuder StorEdges likströmsanpassade lösning en enda växelriktare med högre energiproduktion, avancerad säkerhet och synlighet på solpanelnivå. Detta är ett bra val för dig som vill ha full övervakning över din solcellsanläggning, med optimerare på panelnivå.

Är du intresserad och vill veta mer?

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer eller om du är intresserad av en kostnadsfri lönsamhetskalkyl.